الأحد، 29 أكتوبر 2017

طريقة عمل الرز المبهر باللحمة المفرومة



الرز المبهر باللحمة المفرومة 
ينفع فى العزايم جداااااا و سهل اوى و سريع


المقادير بقى : 
نص كيلو لحمة مفرومة. .
بصلاية متوسطة متقطعة صغير. .
معلقة صغيرة لكل من : الملح و الفلفل و حبهان مطحون و السبع بهارات أو بهارات عادية و رشة جوزة الطيب. .
مقادير الرز ::
2 و نص كوب رز مصرى أو بسمتى 👍 
معلقة سمنة .. معلقة زيت ...
معلقة صغيرة لكل من. .ملح و فلفل و حبهان مطحون و بهارات عادية و نص معلقة صغيرة من القرفة 👍
و التزيين بالبقدونس المفروم و اللوز المحمر. ..


الطريقة
صينية على النار من غير ولا نقطة زيت أو سمنة و انزلى باللحمة المفرومة. ... اللحمة المفرومة فيها دهن كفاية و هتتعصج من غير اى زيت أو سمنة ...

 هنا الدهن بتاع اللحمة نزل و هتتشوح منها فيها. ...
أول ما اللحمة تاخد لون انزلى بالبصل و قلبى ..
و عليهم توابل اللحمة المذكورة في المقادير
و كدة خلاص اللحمة اتعصجت و اتحطلها التوابل و كلة تمام 👍👍اركنيها على جمب بقى ...

هاتى حلة فيها معلقة سمنة و معلقة زيت و انزلى بالرز .. انا حطيت سمنة علشان طعم الرز و حطيت زيت علشان الزيت بيساعد على فلفلة الرز 
قلبية مع السمنة و الزيت دقيقتين. .
و حطى التوابل بتاعت الرز اللي فى المقادير
قلبى الرز بالتوابل دقيقة كمان ...
و انزلى بقى باللحمة المفرومة

و انزلى بالمية السخنة و مدام هنستخدم مية يبقى هنحتاج مكعب مرقة. . و لو عندك شوربة هتبقى أحلى طبعااا ... عوزين المية تغطى الرز ب عوقلتين صباع 
أول ما الرز يشرب ميتة شوية زى الصورة انقلية على نار هادية جداا و تحتيها شياطة و سبية يستوى تقريبا ربع ساعة و هيكون استوى أن شاء الله 

يا عينى استوى اهوووووو
 
مفلفل و مستوى و ريحتة خطتشييييرة 

فى قالب كيك أو صينية و حطى الرز فيها علشان نقدم الرز

 بشكل جميل و زينتة من فوق بشوية لحمة مفرومة على الوش

 مع البقدونس المفروم و شوية لوز حمرتهم فى معلقة زيت بس

 
يا دوب يلمعوا و بس خلاص 😃اكلة سهلة جدااااا و لذيذة اوى

 بجد ... و فى العزايم هتبقى روعة. .. جربوهااااا 

😄😂

😄

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق