طريقة عمل طاجن مكرونة باللحمة المفرومة
=-=-=-=-=-=-=-
طاجن المكرونه باللحمه زى بتاع محلات الكشرى بالضبظ علشان فى ناس كتير بتحبه كده يلا نشوف
**ﺍﻟﻤﻜﻮﻧﺎﺕ**
1/2 ﻙ ﻣﻜﺮﻭﻧﺔ ﻣﺴﻠﻮﻗﺔ ﻓﻲ ﻣﺎﺀ ﻭﻣﻠﺢ ﻧﺼﻒ ﺳﻠﻘﺔ
ﺭﺑﻊ ﻣﻌﻠﻘﺔ ﻓﻠﻔﻞ
نصﻡ ﺹ ﻛﻤﻮﻥ
4 ﻓﺺ ﺛﻮﻡ ﻛﺒﻴﺮ ﻣﺒﺸﻮﺭ
4 ﻣﻼﻋﻖ ﺧﻞ ﻛﺒﻴﺮﺓ
3 ﻟﻴﻤﻮﻧﺔ ﻣﻌﺼﻮﺭﺓ
ﻣﻠﺢ ﻭﺑﻬﺎﺭﺍﺕ
ﺑﺼﻠﺔ ﻗﻄﻊ
ربع ﻛﻴﻠﻮ ﻟﺤﻢ ﻣﻔﺮوﻡ
نصف ﻛﻴﻠﻮﻃﻤﺎﻃﻢ ﻣعصورة )
ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺻﻠﺼﺔ ﻃﻤﺎﻃﻢ ﻛﺒﻴﺮﺓ
ﻣﻜﻌﺐ ﻣﺮﻗﺔ)
طريقة التحضير :
1-ﻧﺸﻮﺡ ﺍﻟﺒﺼﻠﺔ ﻓﻲ ﺯﻳﺖ ﺍﻭ ﺯﺑﺪﺓ ﻣﻊ ﺯﻳﺖ ﺛﻢ ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻡ ﻣﻊ ﺑﻬﺎﺭﺍﺕ ﻭﻓﻠﻔﻞ
ﺍﺳﻤﺮﻭﻧﻐﻄﻴﻬﻢ ﺣﺘﻲ ﺗﺼﺒﺢ ﺍﻟﻠﺤﻤﺔ ﻟﻮﻧﻬﺎ ﺑﻨﻲ.
2-ﺛﻢ ﺗﻀﺎﻑ ﺍﻟﻄﻤﺎﻃﻢ ﻭﻧﺘﻜﻬﻢ ﻳﺘﺴﺒﻜﻮﺍ ﻧﺼﻒ ﺗﺴﺒﻴﻜﺔﻣﻊ ﻣﻜﻌﺐ ﻣﺮﻗﺔ ﻭﻣﻌﻠﻘﺔ ﻣﻌﺠﻮﻥ
ﺻﻠﺼﺔ ﻃﻤﺎﻃﻢ
3-ﺗﺠﻬﻴﺰ ﺩﻗﺔ ﺍﻟﺜﻮﻡ (4 ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺧﻞ +ﻋﺼﻴﺮ ﻟﻴﻤﻮﻥ +ﺷﻄﺔ+ﺛﻮﻡ ﻣﺒﺸﻮﺭ +ﻛﻤﻮﻥ +1/4 ﻛﻮﺏ ﻣﺎﺀ)ﻧﺨﻠﻄﻬﻢ ﺛﻢ ﻧﻀﻴﻔﻬﻢ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺑﻌﺪ ﻣﺎ ﺗﺘﺴﺒﻚ.
4-ﺛﻢ ﻧﺨﻠﻂ ﺟﺰﺀ ﻣﻦ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺑﺴﻴﻂ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻭﻧﺨﻠﻂ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻣﻊ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ .
5-ﺛﻢ ﻧﻀﻊ ﻓﻲ ﻃﺎﺟﻦ ﺟﺰﺀ ﻣﻦ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺛﻢ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﻃﺒﻘﺔ ﻣﻜﺮﻭﻧﺔ.
6-ﺛﻢ ﻧﻀﻊ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻣﻌﻠﻘﺔ ﻣﻦ ﺻﻠﺼﺔ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﺑﺎﻟﺪﻗﺔ
.
7-ﺛﻢ ﻃﺒﻘﺔ ﻣﻜﺮﻭﻧﺔ ﻭﻋﻠﻲ ﺍﻟﻮﺟﻪ ﺟﺰﺀ ﻣﻦ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺛﻢ ﻧﺴﺨﻦ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﻭﻧﻐﻄﻴﻬﺎ ﺑﻮﺭﻕ ﻓﻮﻳﻞ ﻋﺸﺎﻥ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻣﺎ ﺗﺒﻘﺎﺵ ﻧﺎﺷﻔﺔ ﻭﻧﺪﺧﻠﻬﺎ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﺗﺴﺘﻮﻱ ﺣﻮﺍﻟﻲ ﺭﺑﻊ ﺳﺎﻋﺔ.
8- ﻳﻘﺪﻡ ﻃﺎﺟﻦ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﺑﺎﻟﻒ ﻫﻨﺎ...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق