طريقة التونة فى البيت انضف واحلى من بتاعت برة ونضافه ومن غير مواد حافظه
التونة البيتي
طبعا كلنا بنحب التونة وبنشتريها من المحلات بس طبعا فيها مواد حافظة فاحسن حاجة نعملها في البيت انضف واوفر وبسمك التونة العادى اللي كلنا عارفينه
المكونات
كيلو سمك تونة
كوباية زيت
نص كوبايةخل
ليمون
بصل مقطع
بقدونس وكسبرة خضرة وكرفس
توابل سمك من العطار
زعتر
ملح
الطريقة
هتنضفي السمك كويس اوى وتشيلي الراس والخياشيم وتشطفيه وتحطيه في مصفة يصفي ميته خالص لمدة ساعة
وبعد كدة تقطعي السمك قطع كبيرة يعني السمكة علي تلاتة وتحطيه في ميه بخل وليمون عشر دقايق وتطلعيه من الميه وتبلي قلبه بملح خفيف وتحطيه في المصفة تاني وتجيبي حلة عالنار فيها ميه بتغلي وحطي فيها البصل والبقدونس والكسبرة والكرفس وتوابل السمك والزعتروحطي عليها المصفة بالسمك وغطي المصفة وسبيه يستوى علي نار متوسطة ساعة الا ربع وبعدين طلعيه يبرد شويا وفصصيه وشيلي الشوك منه واهرسيه بشوكة وعليه كوباية زيت ونص كوباية خل وعصير ليمونتين ظبطي الملح ومعلقة شطة وحطيه عالنار ربع ساعة علي نار هادية جدا واطفي عليه ولما يبرد حطيه في علبة تلاجة او برطمان وفي التلاجة وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق