الاثنين، 30 أكتوبر 2017

طريقة عمل التونة فى المنزل




طريقة التونة فى البيت انضف واحلى من بتاعت برة ونضافه ومن غير مواد حافظه 
التونة البيتي
طبعا كلنا بنحب التونة وبنشتريها من المحلات بس طبعا فيها مواد حافظة فاحسن حاجة نعملها في البيت انضف واوفر وبسمك التونة العادى اللي كلنا عارفينه
المكونات
كيلو سمك تونة
كوباية زيت 
نص كوبايةخل 
ليمون 
بصل مقطع 
بقدونس وكسبرة خضرة وكرفس 
توابل سمك من العطار 
زعتر 
ملح
الطريقة 
هتنضفي السمك كويس اوى وتشيلي الراس والخياشيم وتشطفيه وتحطيه في مصفة يصفي ميته خالص لمدة ساعة 
وبعد كدة تقطعي السمك قطع كبيرة يعني السمكة علي تلاتة وتحطيه في ميه بخل وليمون عشر دقايق وتطلعيه من الميه وتبلي قلبه بملح خفيف وتحطيه في المصفة تاني وتجيبي حلة عالنار فيها ميه بتغلي وحطي فيها البصل والبقدونس والكسبرة والكرفس وتوابل السمك والزعتروحطي عليها المصفة بالسمك وغطي المصفة وسبيه يستوى علي نار متوسطة ساعة الا ربع وبعدين طلعيه يبرد شويا وفصصيه وشيلي الشوك منه واهرسيه بشوكة وعليه كوباية زيت ونص كوباية خل وعصير ليمونتين ظبطي الملح ومعلقة شطة وحطيه عالنار ربع ساعة علي نار هادية جدا واطفي عليه ولما يبرد حطيه في علبة تلاجة او برطمان وفي التلاجة وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق