قدرة قادر قبل وبعد التقطيع :
الطريقة
=-=-=
حطى نصف كوب سكر عادى مع ملعقة ماء على النار دون التقليب ولما يبتدى السكر يسيح قلبىيه حتى يتحول الى كراميل بس أوعى يتحرق علشان لا يمرر ووزعى الكراميل فى صينيه مقاس ٢٦ واتركيها حتى تبرد تماما ..وحطى نصف كيلو لبن على نار هاديه عقبال ما تضربى البيض والسكر مع بعض واضربى4 بيضات مع نصف كوب سكر عادى وملعقه كبيره خل وفانيليا اضربيهم بمضرب يدوى بلاش المضرب الكهربائى علشان لا يعمل فقاعات فى الكريم كراميل نتيجة دخول هواء كتير للبيض واللبن يبقى ساخن خفيف مش مغلى وانزلى باللبن قليل من الضرب المستمر فى البيض اثناء نزول اللبن الساخن عليه وانا بعد كده بصفيه علشان اضمن ان مفيش فيه تكتلات واحط الخليط على الكراميل بعد ما بردت تمام ..نعمل الكيكه بنصف كوب سكر عادى مع ثلاث بيضات كبيره واضربهم مع بعض دى ممكن تضربيها بمضرب كهربائى او حطى السوائل فى الخلاط واضربيهم وحطى عليهم الدقيق بعد ما تضربى البيض والسكر حطى نصف كوب لبن مع نصف كوب زيت واضربيهم وانخلى كوب دقيق مع ملعقه كبيره كاكاو وحطيهم على الخليط وصبى خليط الكيك على الكريم كراميل صبى خليط الخليط فى شكل دائرة حلزونية وهاتى صاج او صينيه اكبر فيها ماء ساخن وحطى الصينيه فى حمام مائى ودخليها الفرن ..مدة تسويه الكريم كراميل ساعه ومده تسويه الكيكه ساعه الا ربع فبعد ساعه الا ربع تفتحى الفرن بالراحه وغطى الصينيه بالفويل حتى لا تنشف الكيك واقفلى الفرن وكملى مده الساعه لتسويه الكريم كراميل وبعدها توضع فى الثلاجه حتى تبرد تماما وعند قلبها فى طبق التقديم حطى الصينيه فى ماء ساخن خمس داقائق علشان يسهل قلبها فى طبق التقديم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق