ارز بالكاري والكركم والخضروات
من مطبخي اليكم اتمني يعجبكم زوار مدونتي الكرام
اكلة جميلة وتنفع في العزومات
متكاملة العناصر الغذائية
المقادير
2 كوب أرز
2ملعقة كبيرة سمن او زيت
1 حبة كبيرة بصل ، مقطع مكعبات صغيرة
2/1 حبة متوسطة فلفل اخضر حلو، مكعبات صغيرة
2/1 حبة متوسطة فلفل أحمر حلو، مكعبات صغيرة
1 حبة كبيرة طماطم ، ناضجة، مقشرة، مفرومة
2/1 1 ملعقة صغيرة بهارات الكاري
1 ملعقة صغيرة كركم
2/1 1 ملعقة صغيرة ملح
3 كوب مرق دجاج او ماء
4/3 كوب بازيلاء، مجمدة
2ملعقة كبيرة سمن او زيت
1 حبة كبيرة بصل ، مقطع مكعبات صغيرة
2/1 حبة متوسطة فلفل اخضر حلو، مكعبات صغيرة
2/1 حبة متوسطة فلفل أحمر حلو، مكعبات صغيرة
1 حبة كبيرة طماطم ، ناضجة، مقشرة، مفرومة
2/1 1 ملعقة صغيرة بهارات الكاري
1 ملعقة صغيرة كركم
2/1 1 ملعقة صغيرة ملح
3 كوب مرق دجاج او ماء
4/3 كوب بازيلاء، مجمدة
الطريقة
1) اغسل الأرز بالماء
2) في اناء متوسط الحجم نسخن الزيت علي نار متوسطة نضيف البصل ونقلب لحد البصل ما يدبل
3) اضيف الفلفل الأحمر والأخضر ونقلب لحد ما نحس انه بدا يدبل
4) نضيف الكاري والكركم والملح والطماطم ( بس انا محطتش طماطم )
5) نضيف الارز وتقلب كله مع بعض بالشكل ده لحد ما تختلط المكونات ببعض كويس
6) اضيف المرق او الماء واسيبها على نار قوية الى ان يغلي
7) ابدأ اخفف النار واغطي واسبها لمدة حوالي 15 دقيقة الى ان ينضج الأرز
8) أغسل البازيلاء والجزر في ماء ساخن ثواني وبعدين اصفيها من الماء
واحطها علي وش الارز واغطي بسرعة عشان البازيلاء تستوي
علي بخار الارز بالشكل ده
واسيبها حوالي 10 دقائق كمان علي نار هادية جداااااااا تكمل سواها
واحطها علي وش الارز واغطي بسرعة عشان البازيلاء تستوي
علي بخار الارز بالشكل ده
واسيبها حوالي 10 دقائق كمان علي نار هادية جداااااااا تكمل سواها
نور الحرمين
ردحذفشركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالجبيل