الثلاثاء، 26 ديسمبر 2017

ارز بالكاري والكركم والخضروات من مطبخي بالكتابة و الفيديو




ارز بالكاري والكركم والخضروات
من مطبخي اليكم اتمني يعجبكم زوار مدونتي الكرام

اكلة جميلة وتنفع في العزومات 
متكاملة العناصر الغذائية
المقادير
2 كوب أرز 
2ملعقة كبيرة سمن او زيت
1 حبة كبيرة بصل ، مقطع مكعبات صغيرة
2/1 حبة متوسطة فلفل اخضر حلو، مكعبات صغيرة
2/1 حبة متوسطة فلفل أحمر حلو، مكعبات صغيرة
1 حبة كبيرة طماطم ، ناضجة، مقشرة، مفرومة
2/1 1 ملعقة صغيرة بهارات الكاري
1 ملعقة صغيرة كركم
2/1 1 ملعقة صغيرة ملح
3 كوب مرق دجاج او ماء
4/3 كوب بازيلاء، مجمدة

الطريقة

1) اغسل الأرز بالماء 
2) في اناء متوسط الحجم نسخن الزيت علي نار متوسطة نضيف البصل ونقلب لحد البصل ما يدبل 


3) اضيف الفلفل الأحمر والأخضر ونقلب لحد ما نحس انه بدا يدبل
4) نضيف الكاري والكركم والملح والطماطم ( بس انا محطتش طماطم ) 
5) نضيف الارز وتقلب كله مع بعض بالشكل ده لحد ما تختلط المكونات ببعض كويس
6) اضيف المرق او الماء واسيبها على نار قوية الى ان يغلي

7) ابدأ اخفف النار واغطي واسبها لمدة حوالي 15 دقيقة الى ان ينضج الأرز
8) أغسل البازيلاء والجزر في ماء ساخن ثواني وبعدين اصفيها من الماء
واحطها علي وش الارز واغطي بسرعة عشان البازيلاء تستوي
علي بخار الارز بالشكل ده
واسيبها حوالي 10 دقائق كمان علي نار هادية جداااااااا تكمل سواها
بعد كدة اجيب شوكة واقلب الارز بخفة عشان تختلط البازيلاء مع الارز
ونجيب بقي طبق التقديم والف هنا
وانا هنا كان عندي لحمة معصجة وقدمتها مع الارز
والوجبة بقت متكاملة وشكلها جميل
تعالوا نشوف صور التقديم





ودي صورة بتجمع فيها طريقة العمل والتقديم



وده  الفيديو



اررق تحيااااتي للمتابعة الراقية

هناك تعليق واحد: