طريقة عمل الجلاش بالبسبوسة..
المقادير
نص كيلو جلاش
كوب سميد
كوب زبادي
كوب ونص ذبده علي سمنه بلدي
نص كوب سكر
ربع كوب جوز هند
ربع كوب مكسرات علي ذوقك
فانيلا
طريقة التحضير
الشربات..كوب سكر علي كوب ميه يوضع في إناء حتي يغلي نعصر نص لمونه ولما يتقل نضع الفانيلا ونقلب ونطفي عليه..
نحضر السميد ونضع نص كوب زبده عليه في إناء ونقلب حتي يحمر شويه ونضع عليه الزبادي والسكر والمكسرات ونقلب ونضع جوز الهند ودي الحشو..وتحضر صنيه وندهنها زبده
ونجيب نص كيلو الجلاش ونضع ورقه وندهن زبده الي أن نصل لنص عدد الجلاش نضع الحشو ونفرده ونكمل باقي دهن ورق الجلاش وعلي وش الصنيه
ندهن زبده وتقطع الصنيه علي حسب ذوقك..وندخلها الفرن حتي تتحمر وتستوي وتطلع نسقيهاشربات بارد وتقدم الف هنا.....
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق