الخميس، 28 ديسمبر 2017

الطريقة الصحيحة لغسل اللحوم والدواجن والاسماك









غسل اللحوم والدواجن والاسماك
 كتير بيتكلم علي غسل اللحمة والكبدة والفراخ لا وكمان اللحمة المفرومة
 الطريقة الصحيحة هي :-
حنتكلم عن الموضوع دة بطريقة علمية وصحيحة لتجنب الطرق الغلط لان مش حينفع نقول احنا بنغسل الفراخ بالطريقة دي يبقي ينطبق علي اللحمة لاء طبعا اللحمة و الكبدة دي داخل جسم الحيوان مش معرضة للبكتريا والجراثيم الي متعرضة ليها الفراخ الفرخة دي عبارة عن الجسم كله من بره وجوه



غسل اللحوم :- 





اللحمة القطع الي بنجبها من الجزار واللحمة المفرومة والكبدة دي كلها معرضة للجراثيم والبكتريا بس مينفعش نغسلها ليه بقي عشان الدراسات الالمانية والدراسات البريطانية لاقيت ان غسيل اللحوم بكافة انواعها بتفقد جزء كبير من فائدتها الغذائية وكمان لو فيها بكتريا مياة الصنبور ( الحنفية ) بنشر البكتريا مش بتققلها طيب والحل ايه
الصدمة علي النار ياعني لو بنعمل لحمة نصدمها الاول علي النار وبعد كدة نسلقها ونفس الحكاية في الكبدة سواء متبلة او خلافه لازم تصدم علي النار واللحمة المفرومة نفس الحكاية طيب ازاي يعني اللحمة لما تتعرض لحرارة 70 درجة بتموت فيها البكتريا وميكروبات فلما تاخد الصدمة دي بتوصل لدرجة حرارة اعلي من 70 درجة فبتالي بتموت فيها اي ميكروبات والبكتربا وبعدها بننزل علي اللحوم بميا مغلية درجة حرارتها تقارب 100 درجة وهي درجة غليانة المياه فبتالي مفيش فرصة للميكروبات والبكتريا تعيش وتنتشر

غسيل الفراخ :-

بردوه غلط نغسل الفراخ بمياة الجارية لنفس الاسباب انتشار البكتيريا والميكروبات طيب الحل في الفراخ والطيور بصفة عامة ( الخل ) الخل قاتل للبكتريا بالنسبة الفراخ فهي جسم خارجي وليس داخلي زاي اللحمة مش حتفقد جزء كبير من قيمتها الغذائية وحتقلل نسبة البكتريا طيب الطريقة الصحيحة حسب الدراسات الالمانية والبريطانية حنحضر وعاء بلاستك فيه نص كوب خل و3 كوب ماء بنسبة 1 : 6 خل ومياه علي حسب الكمية وملح بس وبدا بشطف الطيور ومتتعداش 3 دقائق ياعني مننقعهاش فيها عشان متفقدش قيماتها الغذائية وتتصفي وتاخد صدمة علي النار زاي اللحمة بالظبطت لو متبلة او حتتقلي او حتتشوي او حتتسلق فكل الحالات حتتعرض للنار لدرجة حرارة اعلي من 70 درجة ودة المطلوب
غسيل السمك :-


غسل السمك تحت الصنبور عادي لان دة جسم مغلق حنبدا بتنظيف البطن وإزالة ما بها وإزالة الخياشين لان دي هي مصدر اي ميكروبات والجراثيم ثم نحضر وعاء بلاستك ونضع فيه نص كوب خل ومعلقة ص ملح لكل 3 كوب ماء 
ياعني نسبة 1 : 6 خل ومياه ومعلقة ملح ص لكل كوب مياه نغسل السمك فيه في وقت لا بتعدي 3 دقائق حتي لا يفقد السمك جزء كبير من قيمته الغذائية وممنوع النقع نهائي
ارق تحياااتي للمتابعة الراقية
Nour

هناك تعليق واحد: