الخميس، 28 ديسمبر 2017

حلوي الموازييك الرائعة


حلوي الموازييك


حلوي الموازييك

الخطوه الاولى 
٣ باكو جيلى بالوان ونكهات مختلفه هندوب كل باكو فى كوبايه مايه واحده وندخلها التلاجه لحد يتجمدوا نقطعهم صغير .
الخطوة التانيه 
لتر حليب 
باكو كريم شانتيه 
٣ معلقه ك جيلاتين 
سكر للتحليه حسب الرغبه 
هنضرب كلهم على بعض فى الخلاط فيما عدا الجيلاتين هندوبه كويس فى نص كوبايه مايه دافيه وننزل به ع الحليب ونضرب تانى ونحط الجيلى الاولوان بعد ما قطعناه فى ارضيه قالب الثلاجه وننزل عليه بالخليط الحليب ويدخل التلاجه ليله وقبل التقديم نمشى القالب من بعيد ع النار كام ثانيه او نحطه فى مايه سخنه نص دقيقه ونقلبه على طبق التقديم




او

موزاييك الجيلى

حلو خفيف وسريع ومرطب فى الحر وصحى

المكوّنات

  1. 4 باكو جيلى الوان ليمون ومشمش وفراولة وكولا
  2. 2 كوب ماء مغلى
  3. 2 كوب ماء مثلج
  4. 2 كوب حليب سايل
  5. 2 م جيلاتين بودر
  6. 2 م سكر

طريقة التحضير

  1. ندوب كل نوع من الجيلى فى نص كوب ماء مغلى ثم نضيف نص كوب ماء متلج
  2. نضع كل نوع فى علبة مبطنة بنايلون وعالتلاجةيجمد
  3. ندوب الجيلاتين فى قليل من المية الدافية ثم عاللبن الدافى عالنار حتى يدوب ونطفى ويبرد

    1. نقطع الجيلى مربعات ونضعها فى قالب سيلكون او عادى ومبطن بنايلون
      نصب الحليب عليها وتدخل التلاجة تجمد
      تخرج وتقطع وتقدم بالف هنا

هناك تعليقان (2):