الثلاثاء، 2 يناير 2018

طريقة عمل هريسة اسكندراني بطريقة جديدة رائعة لا تفوتكم بالكتابة والفيديو



تعتبر الهريسة من الحلويات التي تشتهر بها محافظة الإسكندرية؛ حيث تتمتع بمذاق رائع يجذب الكثيرين، لذلك يسعدني اقدم لكم طريقة عمل الهريسة الاسكندراني

بس بشكل تاني حاجة كدة فوق الروعة ♥ اتمني تعجبكم
=================
المقادير =-=-= نصف كيلودقيق سميد
- واحد كوب سمن (( بس انا استعملت نصف كوب )) نصف كوب لبن الي ثلاث ارباع - ملعقة كبيرة بيكنج باودر - فانيليا شراب سكري 2 كوب سكر - 2 كوب ماء نصف ليمونة الطريقة
=-=-=
اولا نحضر حلة علي النار وفيها كوب سكر
ونقلب لحد ما يبقي لون الكراميل السكر حيخرز معاكي ويكلكع ولا يهمك قلبي واستمري في التقليب وانزلي بالسمن واللبن مع التقليب المستمر عشان السكر يفك استمري في التقليب حيفك معاكي وبعدين طفي النار ونجيب حاجة بلاستيك او زجاج ونحط فيها الدقيق والبيكنج باودر والفانيليا ويقلب جيدااااا ونضيف الخليط السابق عليه ويقلب جيدااااااا ويوضع في صنية مدهونة بالسمن ويدخل الفرن وفي الوقت ده نحضر الشربات وتخرج من الفرن ونسقيها الشربات فور خروجها وهو سخن والهريسة سخنة وتعالوا شوفوا جمالها في الاطباق والطعم مميز جدااااااااااا جداااااااااااااا
اتمني تعجبكم واتمني كمان تجربوها لانها جميلة فعلا وتستحق التجربة

اررق تحياااااااااااااااتي
# نورالفؤاد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق