السبت، 27 يناير 2018

طريقة عمل العدس بالكريمة



العدس بالكريمة

بمناسبة البرد دا والجو احلى عدس للتدفئه

=-=-=-=

المقادير:

١/٢ كيلو عدس اصفر مغسول 


٢ بصله متوسطه

 جزرة كبيره


حبة بطاطس صغيره


مكعب مرق دجاج


ملح وفلفل 


رشة كمون


١/٢ كوب كريمة لباني 


فصين ثوم


حبة طماطم صغيره


الطريقه:


هتسلقي العدس عادي في ميه بس ما تكتريش الميه بعد 

مانضربه نبقي نزودها هنقطع بصله واحده ونحطها مع العدس 

ونقطع الجزره ونحطها وفصين الثوم وممكن ما تحطيهمش لو 

مش عايزه ونحط الطماطم. نسيبهم يغلوا مع بعض علي النار 


ملحوظه العدس الاصفر بيستوي بسرعه علشان كده قطعي

 الخضار علشان ياخد نفس وقت السوا


هنضرب العدس في الخلاط كويس جدا بعد ما نسيبه يبرد شويه

 وبعدين نصفيه ونفرم البصله التانيه ونشوحها في حتة زبده في 

حلة كبيرة وننزل بالعدس عليها ونضيفله مكعب المرق والكمون 

ورشة بهار بسيطه ودوقيه وزودي ملح لو عايزه ولو تخين

 زودي ميه علي قد ما بتحبي السمك بتاعه بس حبه حبه وسيبيه

 يغلي غلوة بس تفضلي تقلبيه طول الوقت علشان ما يشيطش

 منك ودلوقتي انزلي بالكريمه وهو بيغلي وسيبيها دقيقتين تلاته

 لو حبيتي تضيفي شعريه يبقي بدل ما تحمري البصله حمري

 شعريه وانزلي عليها بالعدس

 وبعدين قدميه مع توست محمص او عيش محمص وبالهنا 

والشفا


بجد روووووعه


هناك تعليقان (2):