السبت، 6 يناير 2018

المكرونةالمبكبكة




المكرونةالمبكبكة


المقادير : 
 لحمة ضاني وممكن فراخ أو لحمة كندوز
 بصل 
 حبهان 
 فلفل اسود 
 توم 
 عصير طماطم
 كيس صلصة 
 معلقة سكر 
 ملح 
 كركم 
 شطة. 
 توابل مغربي ( رأس الحانوت ) لو موجودة 
 سمنة 
 زيت 
 مكرونة 

الطريقة

 اللحمة تتسلق على النار مع البصل والحبهان والفلفل ونسلقها على نار هادية لحد ما تستوي خالص ونفس الكلام للفراخ ، 
هنجيب البصلة المفروومة ونحطها ف سمن مع زيت وندبلها على النار وننزل عليها بالتوم والصلصة ونقلب تقلبتين ودلوقتي هننزل بعصير الطماطم ونسيبها لحد ما تتسبك 
هنحط التوابل بتاعتنا والشوربة عندي بتغلي ف حلة تانية وعندي ماية مغلية زيادة غير الشوربة 
هنحط المكرونة ف الصلصة وهيا نية ونزود ماية + شوربة اللي بيغلوا ونقلب كويس ونوطي ونسيبها 
نستني خمس دقايق ونرجع نقلبها بس مش كتير عشان متعجنش مننا 
ونفضل نبص عليها كل شوية لو مايتها نشفت نزود ماية مغلية ونحط اللحمة فيها قبل ما المكرونة تخلص سواها ونقلب ونغرف ف طبق كبير وتتقدم مع سلطة خضرا 
وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق