الخميس، 20 يوليو 2017

تخزين الطماطم مع طريقة عمل الصلصة وحاجات كتير (توفير بدون تقصير )











 تخزين الطماطم مع طريقة عمل الصلصة
وحاجات كتير (توفير بدون تقصير )

الطماطم اليومين دول رخيصه ممكن تعملى اكتر من حاجه وتخزنيها 
١)الصلصه البيتى
بتغسلى الطماطم وتقطعيها ومعاها بنجرايه صغيره وسبيها على نار هاديه من غير مايه وبعدين ضيفى م ك سكر وم ك نشا ولما تتقل خالص طفى النار واضربيها فى الخلاط وصفيها واحفظيها فى برطمان زجاج فى الفريزر وغطى البرطمان بعد مايبرد خالص
٢)تسبيكه مكرونه ،
تضربى الطماطم المغسوله والمتقطعه فى الخلاط مع فصين توم وفلفل حامى او بارد حسب الر غبه بس بيدى نكهه حلوه حتى لو بارد وتصفيها وتحمر بصل وتوم وضيفى عليه الطماطم ولما تتسبك زودى ملح وفلفل وكسبره ناشفه ..ولما تبرد احفظيها فى برطمان او علبه 
٣)خلطه المحشى 
اضربى الطماطم مع البصل فى الخلاط وبعدين ضيفى الخضره المتقطعه عليهم واحتفظى بيها فى اكياس فى الفريزر ولما تطلع ضيفى الرز بس وحتسهل عليكى وقت ومجهود للمحشى
٤)تسبيكه الخضار 
بتحمرى البصله فى زبده وزيت مع حته لحمه ملبسه او قطعه دهنه وتضيفى الطماطم مضروبه فى الخلاط ومتصفيه وتسبكيها وتحتفظى بيها وقت الحاجه 
٥)تسبيكه توم: بتصفى التوم وتنزلى بعصير الطماطم وتتسبك ودى تنفع للمسقعه والسمك والكانيلونى والخرشوف والبطاطس المحشين 
٦) عصير الطماطم :ممكن تحتفظى بيها مضروبه فى الخلاط ومتصفيه فى اكياس على اد الطبخه وطلعيها وقت ما تحتاجيها
٧)الكاتشب: كيلو طماطم نزليهم فى مايه مغليه دقايق وانزعى قشرتها 
ضيفى عليها نص كوب خل وربع كوب سكر وم ص ملح ونص م ص فلفل وكوبايتين مايه وسبيه على النار لغايه ماتتقل وبعدين اضربيها فى الخلاط ورجعيها على النار تانى ودوبى معلقتين نشا فى شويه مايه ونزليهم على الطماطم واحتفظى بيهم فى برطمانات

كل الشكر للمتابعة
Nour

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق