زيت الطعام المستعمل وكيفية الاستفادة منه
اعادة تدوير لاستخدامه
وكمان توفييييييييييير ومن غير تقصييييييييييييييير
تعالوا نشوف
مقدمة
زيت الطعام لا يمكن الإستغناء عنه في كل بيت فهو مهم جدا ومن الضروري تواجده في كل مطبخ ومن المستحيلات أن تجد مطبخ يخلو من زيت الطعام فيه تتم عملية الطهي وبه يتم القلي سواء للدجاج أو للسمك أو لغير ذلك من الأكلات ذات الطعم الرائع والمميز لذلك فهو عنصر أساسي وهام وضروري جدا تواجده في كل مطبخ وفي كل بيت
ولكن بعد كل عملية طهي يتبقي في النهاية كمية لا بأس بها من زيت الطعام والتي تحتار سيدة المنزل في كيفية التخلص منها فإلقائها في حوض المطبخ يعمل بكل تأكيد علي إنسداد الحوض وهي مشكلة حتما كبيرة وصعب التخلص منها إلا بصعوبة لذلك سوف اقدم لكي اليوم طرق بسيطة لكيفية إستغلال زيت الطعام المستعمل أفضل إستغلال
واقدم لكم طريقتين للاستفادة من زيت الطعام المستعمل
الطريقة الاولي
يمكنك أن تستغلي الزيت المستعمل في عمل صابون لتنظيف الحلل والصحون وذلك كالآتي–
تحتاجين إلي مايلي-
5أكواب من زيت الطعام المستعمل
ربع كيلو بوتاس
كوب من الدقيق
والطريقة كالآتي-
قومي بتذويب البوتاس في القليل من الماء جيدا
قومي بإضافة البوتاس المذاب إلي الزيت المستعمل والمصفي جيدا تدريجيا مع مراعاة التقليب المستمر بملعقة من الخشب أو البلاستيك
قومي بإضافة الدقيق تدريجيا مع مراعاة التقليب المستمر
إستمري في التقليب حتي تحصلين علي قوام غليظ ومتماسك
إتركيه قليلا ثم صبيه في قوالب الصابون وإتركيه حتي يجف تماما ويصبح صلب
والآن يمكنك إستخدام الصابون المصنوع من زيت الطعام المستعمل
طريقة اخري لتصنيع الصابون
واختاري ما يناسبك
الطريقة بجيب لتر ونص زيت طعام
(زيت الطعام المستعمل )ونص كيلو دقيق.وربع كيلو صودا.... واتنين كوب ماء..جلسرين وريحة ليمون.
التحضير...ندفى الزيت شوية مش كتير ويوضع في جردل ونضيف علية الدقيق ويقلب لحد ما يختفى الدقيق خالص
ونجيب جردل تانى ونضع الماء وعلية الصودا ويقلب براحة وخدى بالك قلبى بعصاية خشب واحذرى منة...وبعد كدة يقلب الصودا على الزيت ونستمر في التقليب
هتلاقى الخليط بيتقل شوية شوية حطى بقى شوية جلسرين وشوية ريحة ليمون وساعات بحط غطاء داونى
بعد ماتقل تجيبى اى كرتونة مفرودة من بتاعت اطقم السرير وافرشيها كيس وحطية فيها وسيبية بقة لحد ما يشد شوية وبعد كدة قطعية....خدى بالك متحطيهوش ف اى حاجة معدن والا تقلبية باى حاجة معدن
الطريقة الثانية لاستخدام الزيت المستعمل
أولا يمكنك أن تقومي بتنظيف الشفاط الكهربائي بإستخدام زيت الطعام المستعمل وذلك كالآتي-
في وعاء قومي بوضع كمية من الماء والقليل من صابون التنظيف وسخنيها قليلا ثم قومي بإطفاء النار عليها
قومي بنقع أجزاء الشفاط بعد فكها في الماء الساخن لربع ساعة
ضعي الزيت المستعمل في إناء وضعيه بجانبك
قومي بإنتشال أجزاء الشفاط من الماء ثم قومي بغمس سلك مواعين في زيت الطعام المستعمل الموجود بجانبك
قومي بدعك الدهون المتراكمة علي الشفاط بإستخدام سلك المواعين المبلل بزيت الطعام
ستلاحظين أن الدهون قد أزيلت بكل سهولة وعاد إليكي الشفاط كالجديد في دقائق
وكمان السيراميك
حتجيبي سلك وتحطي عليها زيت او بواقي الزيت وتدعكي السيراميك حتلاقيه بينضف بسرعه تدعكي وتمسحي بحتت قماشة بدون ما تحطي ميه لو حطيتي ميه حيبوظ وما ينضفش ممكن بعد ما تمسحيه بالقماشه تغسليه لو حابه و للشفاط وللبانيو والحنفيات والبوتوجاز والحوض والقعده يديكي نظافه تحفه اهم حاجه من غير ميه وجربي
تمنياتي بالاستفادة للجمييييييييييييييع
كل الشكر للمتابعة
Nour
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق