الأحد، 28 مايو 2017

طريقة عمل اللازانيا باللحم المفروم


لازانيا باللحم المفروم
1\2 علبة لازانيا حوالي 9 ورقات
1\2 كجم لحمة مفرومة
1 بصلة
2 فص توم
م زيت وملح وفلفل وبهار
للبشاميل
2 م سمن
2 م دقيق
3 كوب حليب سايل
ملح وفلفل ابيض ورشة جوز طيب
للصلصة
1\2 كيلو طماطم مضروبة
طريقة التحضير
نعصج اللحم بتشويح البصل والتوم ثم اللحم وملح وفلفل 
وبهار حتى تستوى ونزود 1\4 كوب مية وتشربها ثم نزود 
الطماطم وتغلى
لعمل البشاميل نشوح الدقيق مع السمن ثم اللبن الحليب ونقلب حتى يكون بشاميل خفيف وملح وفلفل ابيض وجوز طيب
نحضر صنية ونضع طبقة من البشاميل ثم 3 شرايح من اللازانيا بدون سلق ثم جزء من اللحم المعصج مع الصلصة وم من البشاميل ورشة جبنة
تكرر العملية حتى تنتهى الطبقات وبشاميل عالوش ورشة جبنة كويسة
تغطى بفويل حتى تستوى من السواءل والبخار
تدخل فرن 220 المسخن مسبقا حتى تستوى 
ثم تكشف وتحمر تحت الشواية وبالهنا...



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق