البسبوسة من مطبخي
المقادير
3 كوب دقيق سميط
3 ملعقة سمن كبيرة
واحد ونصف كوب سكر
1 كوب لبن او زبادي
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
شرااااااااااااب سكري
ومقاديرة
واحد ونصف كوب سكر
واحد كوب ماء
واحد ملعقة كبيرة عصير ليمون
واحد ملعقة كبيرة سمن
وللتجميل لوز
الطريقة
اول حاجة بنجهز الشربات
ايوة متستغربيش اصل احنا هنا بنحط الشربات وهو بارد
ونسيبه علي جنب لحد ما نجهز البسبوسة
نيجي بقي لطريقة البسبوسة
نحط السميط في اناء صيني او بلاستيك مع السكر والبيكنج بودر و2 ملعقة سمن ويقلب جيداااااااااااااا
يضاف اللبن او الزبادي بعد خفقه قليلا قليلا الي الدقيق ويقلب بملعقة خشب لحد ما يختلط تماما
ونجيب صنية وندهنها بالسمن
ويوضع فيها البسبوسة ونساويها كويس وتترك مدة لا تقل عن 3 او 4 ساعات
و ممكن نخطط عليها بالسكينه بس
مش نقطعها عشان شكلها بيكون اجمل
وبعد كدة بجملها باللوز او البندق
ممكن نحطه كدة او نكسره ونرشه
وتوضع ملعقة السمن الباقية
يعني زي ما تحبي ولو مش حابة تزينها براحتك
المقادير
3 كوب دقيق سميط
3 ملعقة سمن كبيرة
واحد ونصف كوب سكر
1 كوب لبن او زبادي
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
شرااااااااااااب سكري
ومقاديرة
واحد ونصف كوب سكر
واحد كوب ماء
واحد ملعقة كبيرة عصير ليمون
واحد ملعقة كبيرة سمن
وللتجميل لوز
الطريقة
اول حاجة بنجهز الشربات
ايوة متستغربيش اصل احنا هنا بنحط الشربات وهو بارد
ونسيبه علي جنب لحد ما نجهز البسبوسة
نيجي بقي لطريقة البسبوسة
نحط السميط في اناء صيني او بلاستيك مع السكر والبيكنج بودر و2 ملعقة سمن ويقلب جيداااااااااااااا
يضاف اللبن او الزبادي بعد خفقه قليلا قليلا الي الدقيق ويقلب بملعقة خشب لحد ما يختلط تماما
ونجيب صنية وندهنها بالسمن
ويوضع فيها البسبوسة ونساويها كويس وتترك مدة لا تقل عن 3 او 4 ساعات
و ممكن نخطط عليها بالسكينه بس
مش نقطعها عشان شكلها بيكون اجمل
وبعد كدة بجملها باللوز او البندق
ممكن نحطه كدة او نكسره ونرشه
وتوضع ملعقة السمن الباقية
يعني زي ما تحبي ولو مش حابة تزينها براحتك
وتدخل فرن متوسط الحرارة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق