الخميس، 8 يونيو 2017

ورقة لحمة






ورقة لحمة

المقادير:-
كيلو لحم بتلو مكعبات
كيلو بطاطس مكعبات
2طماطم مبشورة
2 بصلة جوانح رفيعة
2 جزر شرائح رفيعة 
ورق لورا
فصوص حهان
بهارات
روزماري فريش
زعتر فريش 
مستكة
سمنة
كزبرة فريش مفرومة
2 فص ثوم سليم 
2 طماطم مكعبات صغيرة
2 قرن فلفل رومي مكعبات
2 قرن فلفل حار شرائح
للتقديم > ازر بالشعرية جاهز
الطريقة:-
-ضعى فى طاسة على النار سمنة وفصين حبهان ومستكة ثم ضعي عليها اللحمة وفلفل الاسود وقومى بتشويحهم
--ضعى ورق الفويل فى صينية ويكون اكبر حجما من حجم الصينية وعليه ورق فويل اخرى بالعرض وفوقيهم ورق زبدة لتحمى الاكل من ورق الفويل
-فى الصينية الخضار باكمله
 ( الفلفل الرومى والحارو البصل و الجزر و الكزبرة المفرومة و البطاطس والطماطم المبشورة والزعتر والروزمارى وامزجيهم جيدا ومعهم فصوص الثوم )

- ثم ضعى عليهم البهارات والملح والفلفل الاسود

-ضعى اللحمة المتشوحة عليهم وقومى بالتقليب جيدا و ضعى فوقيهم ورق زبدة واغلقى ورق الفويل عليها و ضعى ورق فويل من الاعلى ثم ادخليها الفرن لمدة ساعتين

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق